Na een uitvoerige procedure en proefdirecties heeft Harmonie Soli Deo Gloria Zaandam een nieuwe dirigent gevonden. Met ingang van 1 januari neemt John Brouwer  het dirigeerstokje over van Dieuwke Kloppenburg.

Al op jonge leeftijd kwam John in aanraking met de blaasmuziek bij fanfare "DSS" uit Aarlanderveen. Hij kreeg les op de bugel van Dhr. Danny Oosterman, welke zeer belangrijk was voor zijn muzikale ontwikkeling. Op zijn 18e ging hij trompet studeren aan de Hogeschool voor Kunsten in Utrecht bij Dhr. Willem van der Vliet. Als trompettist remplaceerde John bij verschillende beroeps en militaire orkesten.John-Brouwer-Web

Omdat het dirigeren hem erg aantrok besloot hij na zijn trompetstudie verder te gaan met HA/FA directie bij Jan Cober en Jan van Ossenbruggen in Tilburg. Na een aantal muzikale omzwervingen, sloot hij deze studie af aan het Sweelinck conservatorium te Amsterdam bij Danny Oosterman.


Op dit moment is John als fulltime musicus verbonden aan een viertal amateur blaasorkesten waar hij dirigeert. Ook is hij werkzaam als kleinkoper-docent en dirigeert hij een drietal jeugdorkesten.
Tevens is hij dirigent bij de stichting "jeugdmuziekkamp" waar hij jaarlijks de leiding geeft aan het zomerkamp orkest, een orkest dat bestaat uit jongeren tussen de 9 en 21 jaar die in 1 week een heel concertprogramma instuderen.

Met John Brouwer heeft Soli Zaandam een dirigent aangetrokken die het belangrijk vindt om in een goede sfeer zo goed mogelijk muziek te maken en die affiniteit heeft met de jeugd.

Agenda

Geen activiteiten

Fotoalbums

Inloggen