Voor velen was Schindler's List het hoogtepunt van het Lenteconcert van vrijdag 14 maart 2014. De prachtige vioolsolo van Elianne Bulthuis bezorgde vele bezoekers kippenvel.

De trompet- en trombonesectie van het Groot orkest opende het concert met een mooi koraal vanaf het balkon van de Noorderkerk, waarna het hele Groot orkest inviel en de rest van de koraalbewerking speelde. Het Groot Orkest vervolgde het programma met 'Lebuinus ex Daventria' en 'The Hunchback of Notre Dame'. Alle muziekstukken werden voorafgegaan door een filmpje waarin de leden vertelden waar het stuk over gaat. De een wat serieuzer dan de ander...De Soli Starters stelden zich via een filmpje voor en speelden Flashback en Fast Food. Als slotstuk voor de pauze speelden alle orkesten samen Viva la Vida van Coldplay. Alle muzikanten van Soli op het podium: dat leverde een mooi plaatje op!

Na de pauze, waarin de tombolaloten weer gretig aftrek vonden, liet het leerlingenorkest hun sterke verhalen horen. Zij speelden 'Disney Blockbusters' en 'Cordilleras de Los Andes'. Tessa zong de Cup Song, begeleid door het leerlingenorkest en door Daphne en Celine met de cups. Het leerlingenorkest en het Groot orkest speelden samen 'Ghostbusters'.
Na het eerder genoemde Schindler's List speelde het Groot orkest nog 'The Mask of Zorro', 'The Nightmare before Christmas' en als uitsmijter 'The Muppets'. En daarmee was er alweer een einde gekomen aan een geslaagd Lenteconcert!

Lente201401

Opnamens van het lenteconcert kunt u vinden op: http://www.youtube.com/user/SoliZaandam. De foto's kunt u vinden bij de fotoalbums.

Agenda

Geen activiteiten

Fotoalbums

Inloggen