Bij Harmonie Soli Deo Gloria Zaandam zijn ze met z'n allen uitermate 'Happy'. De muzikanten zijn er van overtuigd de eerste amateurmuziekvereniging te zijn die een professionele top 40 videoclip heeft geproduceerd.
De aanloop was wat lang. De motivatie lag vooral in het feit dat het van groot belang was en is om de jeugd van Soli constant te prikkelen en uit te dagen. Het doel is logisch: daardoor de jeugd langer als lid aan Soli te verbinden. Een Christelijke muziekvereniging met ongeveer 80 leden en een eigen onderkomen aan het Pauwenven 3 in Zaandam. Daar ook hebben de repetitiedagen plaats. Het Leerlingenorkest vrijdag van 18.30-19.45 uur, Groot orkest vrijdag van 20.00-22.00 uur en het Starters-Orkest donderdag van 17.30 tot 18.00 uur.

Op 27 en 28 september organiseerde Soli Deo Gloria Zaandam een jeugdkamp voor het startersorkest, leerlingenorkest en jeugdleden tot 20 jaar. Tijdens dat speciale jeugdweekend, gehouden in Summercamp Heino, is door Harmonie Soli Deo Gloria Zaandam het nummer Happy van Pharrell Williams door de jeugdleden vertolkt en werd er gewerkt met Studio Forte Zwolle, een professionele geluidsstudio. Dirigent Ruud Kleiss was gevraagd om het nummer Happy te schrijven voor een harmonie bezetting. Uiteraard stond hij dan ook voor het orkest tijdens de opnamen dat geregisseerd werd door regisseur Willem Gort.

'Hiermee wilden we een brug slaan tussen harmoniemuziek en de hedendaagse muziek' aldus Soli preses Patrick van Bakkum. 'Daarnaast wilden we dat de jeugd kon ervaren wat er bij komt kijken om een top 40 nummer op te nemen wat naar onze mening bijdraagt in de muziekeducatie. De leden mochten hun top drie top 40 nummers nomineren. Het nummer 'Happy' was veruit het populairste.'

Met deze top 40 videoclip wil Soli Deo Gloria Zaandam de jeugd laten zien dat spelen in een harmonie en muziek maken helemaal van deze tijd, hip en stoer is. 'De energie knalt werkelijk van het scherm' aldus Patrick van Bakkum, de trotse voorzitter van Soli. De videoclip is vrijdag j.l. officieel gelanceerd tijdens het ochtendprogramma Fris in de Morgen op Zaanradio. Waar Van Bakkum hoopte dat daar ook de wethouder van Zaanstad bij aanwezig kon zijn, bleek deze te zijn verhinderd. 'Jammer, maar gelukkig hebben we met de wethouder en het college een prima contact en zijn we blij met de progressie die we hebben geboekt in m.n. het subsidieverhaal voor de Zaanse orkesten.

Dim lights Embed Embed this video on your site

Bron: http://www.dichtbij.nl/zaanstreek/regio/artikel/3762445/soli-video-gloria-clip-gelanceerd.aspx

Agenda

Geen activiteiten

Fotoalbums

Inloggen