De jaarlijkse HaFaBra-muziekexamens die we elk jaar samen met zustervereniging Crescendo Oostzaan organiseren, zijn weer achter de rug. De Soli muzikanten die voor zowel theorie als praktijk opgingen waren Dilara (A klarinet) en Ilse (B trombone). Naast deze kandidaten deden de volgende Soli muzikanten theorie examen: Naomi (B), Jeannine (B), Celine (C) en Constance (C), zij zullen later opgaan voor het praktijk examen. Ook is Dapne (A) is op een andere dag geslaagd met LOF! Hierbij feliciteren we alle examenkandidaten, ook de Crescendo muzikanten: van harte gefeliciteerd!

 Examens 2015 2Examens 2015 1

 

Heeft u per ongeluk ons lenteconcert van vrijdag 13 maart 2015 gemist? Of wilt u gewoon nog eens lekker nagenieten van alle mooie muziek die u heeft gehoord? Ga dan nu naar ons Youtube kanaal en luister een aantal nummers terug!

Bijvoorbeeld het moeilijkste werk van de avond, Quest for Peace, de bekende filmmuziek van Soldaat van Oranje, of juist het mooie 'Give us Peace' (Dona Nobis Pacem). Voor het Groot orkest was dit het eerste concert onder leiding van John Brouwer. Dat er nog maar veel mooie concerten mogen volgen!
Natuurlijk hebben ook het Leerlingenorkest en de Soli Starters laten horen hoe goed zij al kunnen samenspelen. Het leerlingenorkest speelde onder andere 'Hymn to the fallen': ook voor gevorderen is het niet makkelijk om dit mooi te spelen, maar de leerlingen hebben het er erg goed vanaf gebracht! Ook de Starters hebben goed hun best gedaan. Stoer dat ze zelf de stukken aankondigden!
De stukken van het Groot orkest en het Leerlingenorkest werden door middel van een voice-over aangekondigd en bij alle muziekstukken werden mooie (film)beelden getoond.

Dim lights Embed Embed this video on your site

 

Na een uitvoerige procedure en proefdirecties heeft Harmonie Soli Deo Gloria Zaandam een nieuwe dirigent gevonden. Met ingang van 1 januari neemt John Brouwer  het dirigeerstokje over van Dieuwke Kloppenburg.

Al op jonge leeftijd kwam John in aanraking met de blaasmuziek bij fanfare "DSS" uit Aarlanderveen. Hij kreeg les op de bugel van Dhr. Danny Oosterman, welke zeer belangrijk was voor zijn muzikale ontwikkeling. Op zijn 18e ging hij trompet studeren aan de Hogeschool voor Kunsten in Utrecht bij Dhr. Willem van der Vliet. Als trompettist remplaceerde John bij verschillende beroeps en militaire orkesten.John-Brouwer-Web

Omdat het dirigeren hem erg aantrok besloot hij na zijn trompetstudie verder te gaan met HA/FA directie bij Jan Cober en Jan van Ossenbruggen in Tilburg. Na een aantal muzikale omzwervingen, sloot hij deze studie af aan het Sweelinck conservatorium te Amsterdam bij Danny Oosterman.


Op dit moment is John als fulltime musicus verbonden aan een viertal amateur blaasorkesten waar hij dirigeert. Ook is hij werkzaam als kleinkoper-docent en dirigeert hij een drietal jeugdorkesten.
Tevens is hij dirigent bij de stichting "jeugdmuziekkamp" waar hij jaarlijks de leiding geeft aan het zomerkamp orkest, een orkest dat bestaat uit jongeren tussen de 9 en 21 jaar die in 1 week een heel concertprogramma instuderen.

Met John Brouwer heeft Soli Zaandam een dirigent aangetrokken die het belangrijk vindt om in een goede sfeer zo goed mogelijk muziek te maken en die affiniteit heeft met de jeugd.

Agenda

Geen activiteiten

Fotoalbums

Inloggen