Heeft u per ongeluk ons lenteconcert van vrijdag 13 maart 2015 gemist? Of wilt u gewoon nog eens lekker nagenieten van alle mooie muziek die u heeft gehoord? Ga dan nu naar ons Youtube kanaal en luister een aantal nummers terug!

Bijvoorbeeld het moeilijkste werk van de avond, Quest for Peace, de bekende filmmuziek van Soldaat van Oranje, of juist het mooie 'Give us Peace' (Dona Nobis Pacem). Voor het Groot orkest was dit het eerste concert onder leiding van John Brouwer. Dat er nog maar veel mooie concerten mogen volgen!
Natuurlijk hebben ook het Leerlingenorkest en de Soli Starters laten horen hoe goed zij al kunnen samenspelen. Het leerlingenorkest speelde onder andere 'Hymn to the fallen': ook voor gevorderen is het niet makkelijk om dit mooi te spelen, maar de leerlingen hebben het er erg goed vanaf gebracht! Ook de Starters hebben goed hun best gedaan. Stoer dat ze zelf de stukken aankondigden!
De stukken van het Groot orkest en het Leerlingenorkest werden door middel van een voice-over aangekondigd en bij alle muziekstukken werden mooie (film)beelden getoond.

Dim lights Embed Embed this video on your site

 

Na een uitvoerige procedure en proefdirecties heeft Harmonie Soli Deo Gloria Zaandam een nieuwe dirigent gevonden. Met ingang van 1 januari neemt John Brouwer  het dirigeerstokje over van Dieuwke Kloppenburg.

Al op jonge leeftijd kwam John in aanraking met de blaasmuziek bij fanfare "DSS" uit Aarlanderveen. Hij kreeg les op de bugel van Dhr. Danny Oosterman, welke zeer belangrijk was voor zijn muzikale ontwikkeling. Op zijn 18e ging hij trompet studeren aan de Hogeschool voor Kunsten in Utrecht bij Dhr. Willem van der Vliet. Als trompettist remplaceerde John bij verschillende beroeps en militaire orkesten.John-Brouwer-Web

Omdat het dirigeren hem erg aantrok besloot hij na zijn trompetstudie verder te gaan met HA/FA directie bij Jan Cober en Jan van Ossenbruggen in Tilburg. Na een aantal muzikale omzwervingen, sloot hij deze studie af aan het Sweelinck conservatorium te Amsterdam bij Danny Oosterman.


Op dit moment is John als fulltime musicus verbonden aan een viertal amateur blaasorkesten waar hij dirigeert. Ook is hij werkzaam als kleinkoper-docent en dirigeert hij een drietal jeugdorkesten.
Tevens is hij dirigent bij de stichting "jeugdmuziekkamp" waar hij jaarlijks de leiding geeft aan het zomerkamp orkest, een orkest dat bestaat uit jongeren tussen de 9 en 21 jaar die in 1 week een heel concertprogramma instuderen.

Met John Brouwer heeft Soli Zaandam een dirigent aangetrokken die het belangrijk vindt om in een goede sfeer zo goed mogelijk muziek te maken en die affiniteit heeft met de jeugd.

Bij Harmonie Soli Deo Gloria Zaandam zijn ze met z'n allen uitermate 'Happy'. De muzikanten zijn er van overtuigd de eerste amateurmuziekvereniging te zijn die een professionele top 40 videoclip heeft geproduceerd.
De aanloop was wat lang. De motivatie lag vooral in het feit dat het van groot belang was en is om de jeugd van Soli constant te prikkelen en uit te dagen. Het doel is logisch: daardoor de jeugd langer als lid aan Soli te verbinden. Een Christelijke muziekvereniging met ongeveer 80 leden en een eigen onderkomen aan het Pauwenven 3 in Zaandam. Daar ook hebben de repetitiedagen plaats. Het Leerlingenorkest vrijdag van 18.30-19.45 uur, Groot orkest vrijdag van 20.00-22.00 uur en het Starters-Orkest donderdag van 17.30 tot 18.00 uur.

Op 27 en 28 september organiseerde Soli Deo Gloria Zaandam een jeugdkamp voor het startersorkest, leerlingenorkest en jeugdleden tot 20 jaar. Tijdens dat speciale jeugdweekend, gehouden in Summercamp Heino, is door Harmonie Soli Deo Gloria Zaandam het nummer Happy van Pharrell Williams door de jeugdleden vertolkt en werd er gewerkt met Studio Forte Zwolle, een professionele geluidsstudio. Dirigent Ruud Kleiss was gevraagd om het nummer Happy te schrijven voor een harmonie bezetting. Uiteraard stond hij dan ook voor het orkest tijdens de opnamen dat geregisseerd werd door regisseur Willem Gort.

'Hiermee wilden we een brug slaan tussen harmoniemuziek en de hedendaagse muziek' aldus Soli preses Patrick van Bakkum. 'Daarnaast wilden we dat de jeugd kon ervaren wat er bij komt kijken om een top 40 nummer op te nemen wat naar onze mening bijdraagt in de muziekeducatie. De leden mochten hun top drie top 40 nummers nomineren. Het nummer 'Happy' was veruit het populairste.'

Met deze top 40 videoclip wil Soli Deo Gloria Zaandam de jeugd laten zien dat spelen in een harmonie en muziek maken helemaal van deze tijd, hip en stoer is. 'De energie knalt werkelijk van het scherm' aldus Patrick van Bakkum, de trotse voorzitter van Soli. De videoclip is vrijdag j.l. officieel gelanceerd tijdens het ochtendprogramma Fris in de Morgen op Zaanradio. Waar Van Bakkum hoopte dat daar ook de wethouder van Zaanstad bij aanwezig kon zijn, bleek deze te zijn verhinderd. 'Jammer, maar gelukkig hebben we met de wethouder en het college een prima contact en zijn we blij met de progressie die we hebben geboekt in m.n. het subsidieverhaal voor de Zaanse orkesten.

Dim lights Embed Embed this video on your site

Bron: http://www.dichtbij.nl/zaanstreek/regio/artikel/3762445/soli-video-gloria-clip-gelanceerd.aspx

Agenda

Geen activiteiten

Fotoalbums

Inloggen