Het jeugdweekend van Soli was een groot succes en stond in het teken van het opnemen van een professionele videoclip. Hiervoor is een speciaal arrangement van het nummer Happy gemaakt door dirigent Ruud Kleiss en was regisseur Willem Gort aanwezig om de clip vorm te geven. We hopen de clip te lanceren tijdens Soli's got Talent op 25 oktober. Na de lancering zal de videoclip ook via internet te bekijken zijn. Voor foto’s van het jeugdweekend kun je terecht op de nieuwe Soli Facebook pagina https://www.facebook.com/SoliDGZaandam?fref=ts

Jeugdweekend

Afgelopen zaterdag hebben de jaarlijkse HaFaBra-muziekexamens weer plaatsgevonden bij Soli Deo Gloria Zaandam en zustervereniging Crescendo Oostzaan. Iedereen is geslaagd, bij deze van harte gefeliciteerd! De volgende Soli-leden hebben examen gedaan: Jeannine (A), Marinke (B), Elianne (B), Kaylee (C, alleen theorie), Daphne (C) en Maaike (C). Elianne heeft een extra knappe prestatie geleverd, zij is namelijk met lof geslaagd op de hoorn!

Examens

Afgelopen zaterdag – 17 mei – werd tijdens Muziek op de Gracht, georganiseerd door muziekvereniging Soli Deo Gloria Zaandam, de week van de amateurkunst (WAK) geopend door de kersverse wethouder van cultuur Dick Emmer.

Voor Dick Emmer was dit het eerste openbare optreden als de nieuwe wethouder van cultuur en kwam tijdens zijn speech met goed nieuws. Er wordt niet verder bezuinigd op cultuur en er is zelfs een beetje extra budget beschikbaar. “Het is tijd voor rust en ruimte.” aldus wethouder Emmer. Daarmee lijkt er einde te zijn gekomen aan de bezuiningsdrift van de gemeente Zaanstad die afgelopen maanden de cultuursector in zijn greep hield. Of hiermee ook de hervorming van de subsidieregels voor de amateurkunst minder zwaar ingezet wordt is niet duidelijk.

De afgelopen maanden wordt er door de gemeente gewerkt aan nieuwe subsidieregels voor de amateurkunst waarbij de amateurverenigingen betrokken worden. Het eerste voorstel van de gemeente kon echter tijdens de bijeenkomst op 24 april niet rekenen op een breed draagvlak. Volgens het HaFaBra initiatief, het platform van de Zaanse HaFaBra verenigingen, zijn de regels te uitgebreid en gaat het voor zware druk (zowel in menskracht als financieel) zorgen bij de verenigingen. “Hopelijk gaat er met deze nieuwe wethouder ook een nieuwe frisse wind waaien met daarbij een goed gevoel wat realistisch te verwachten is van amateurverenigingen. Het evenement Muziek op de Gracht en de WAK laat zien wat de toegevoegde waarde is van cultuur in Zaanstad. Dat moeten we koesteren en niet afbreken.” aldus voorzitter Patrick van Bakkum van Soli Deo Gloria Zaandam.

Foto-persbericht

Agenda

vr nov 15 @20:00 - 22:30
Najaarsconcert
za nov 16 @14:00 - 17:00
Intocht Sinterklaas
di dec 24 @20:00 - 22:00
kerstavond dienst (ensemble)

Fotoalbums

Inloggen