Muziek op de Gracht

Home/Grootorkest/Muziek op de Gracht
Laden Evenementen

De afgelopen jaren organiseerde Harmonie Soli Deo Gloria Zaandam in samenwerking met Stichting Binnenstadmanagement Zaandam en het Zaans Cultuur Plein het jaarlijkse muzikale evenement “Muziek op de Gracht” dat tevens de start is van de Week van de Amateurkunst (WAK). Sinds 2017 heet het jaarlijkse muziekevenement niet meer Week van de Amateurkunst maar “Ik Toon” en is het een evenement geworden dat een maand duurt. 

“Muziek op de Gracht” wordt in 2020 georganiseert op zaterdag 20 juni. Verschillende muziekverenigingen maken hun opwachting in de muziekkoepel op de Gedempte Gracht in Zaandam. Naast het beluisteren en bekijken van de verschillende orkesten is er de mogelijkheid om meer informatie te krijgen over muziek maken en zelfs de mogelijkheid om een paar eerste noten te spelen op een instrument.

Met het muzikale evenement hoopt Soli dat er meer bekendheid komt voor de mogelijkheden om muziek te maken in de Zaanstreek. “Over de hele Zaanstreek zijn verschillende muziekverenigingen die nauw samenwerken in het HaFaBra Initiatief. We hopen dat vooral de jeugd aangesproken wordt en komt kennismaken bij een muziekvereniging”.

 

Ga naar de bovenkant