Marjan Politiek is al jarenlang werkzaam als muziekdocent / koordirigent / hoornist. Ze studeerde schoolmuziek, koordirectie en hoorn aan het Alkmaars conservatorium en vervolgde haar studie hoorn aan het Utrechts conservatorium en bij Francis Orval aan de Musikhochschule van Trossingen in Duitsland. Verder heeft ze de speciale opleiding Muziek op schoot gevolgd voor het geven van muzieklessen aan kinderen in de leeftijd van 4 maanden tot 4 jaar (www.muziekopschootamsterdam.nl).

Haar directie ervaringen zijn zeer uiteenlopend: van een gregoriaans mannenkoor tot barbershop, van een kinderkoor tot een gemengd koor. Momenteel is ze dirigent van 2 vrouwenkoren: het vrouwenkoor Chemistry te Zaandam wat een overwegend licht, popachtig repertoire heeft en waarvoor ze het merendeel van de arrangementen schrijft, en het vrouwenkoor Women’s Company in Amsterdam dat een mix zingt van klassieke en lichte muziek.

Verder is Marjan als docente verbonden aan 2 muziekverenigingen waar ze les geeft aan de hoorn- en trompetleerlingen, en dirigeert zij daar ook de 2 jeugdorkesten. Ze gaf les aan de muziekschool in Haarlem waar ze de baby- en peutermuzieklessen verzorgde.

Naast haar werk als hoornist in diverse orkesten (o.a. het Rotterdams Philharmonisch en het Nederlands Philharmonisch Orkest) in binnen- en buitenland (Spanje en Brazilië), speelde zij de laatste jaren vooral in musicals (La Cage aux Folles, Annie, Grace, Rembrand). Ook trad ze op in verschillende muziektheaterproducties, zoals bijvoorbeeld in Kwaaie Moeders van de stichting Tamar, en de productie: Erik en het kleine insectenboek met als verteller Edwin Rutte. In de periode maart – augustus 2004 was ze als hoornist verbonden aan het Orquestra Sinfonica de Goías in Goiania, Brazilië.