Het concert “Sound of the Galaxy”, gegeven op 10 november 2023,  zal nog lang in het geheugen van het publiek gegrift blijven. De muzikanten namen het publiek mee op een buitengewone reis door de kosmos, waarbij ze o.a. prachtige composities uit populaire sciencefictionfilms ten gehore brachten.

De sfeer was vanaf het begin magisch, toen het publiek de in het thema versierde foyer betrad. De Noorderkerk, waar het concert plaatsvond, was omgetoverd tot een adembenemende interstellaire omgeving. Kleurrijke lichten en futuristische versieringen dompelden de ruimte onder in een kosmische gloed, waardoor een unieke ambiance ontstond die perfect aansloot bij het thema van de avond.

Het publiek werd meegenomen op een sonische reis door de ruimte, terwijl de harmonie de epische melodieën en meeslepende arrangementen met meesterlijke precisie ten gehore bracht.

John Brouwer leidde het orkest zoals altijd met passie en energie, waardoor de muziek tot leven kwam en de emoties van de ruimte-epos tot in het kleinste detail werden overgebracht. Het samenspel van de verschillende instrumenten zorgde voor een meeslepende ervaring, waarbij de grenzen tussen realiteit en fictie vervaagden. Soli wist niet alleen de muziek, maar ook de verbeelding van het publiek te vangen en hen mee te nemen naar verre sterrenstelsels en onbekende planeten.

Na afloop van het concert verzamelden de bezoekers zich in de sfeervolle foyer om onder het genot van een hapje en een drankje na te praten over de muzikale reis die ze hadden beleefd.